Vesterhavsbrød med fin æblesmag

Oprettet d.

Vesterhavsbrød med fin æblesmag

Ingredienser:
25 gr gær

4 dl lunkent vand

1 dl æblegranulat

1 tsk salt

Denne del af dejen skal hvile ca. 15 min før melet tilsættes.

Æblegranulatet skal suge væske til sig og gæren skal have fat i sukkeret i æblegranulatet.


2 spsk. olivenolie/rapsolie

200 g durummel

Ca. 150 g hvedemel

Brødet æltes godt igennem i røremaskinen og hæver en halv time i skålen. Derefter slås dejen ned, formes til et brød og efterhæver igen en halv time i en form penslet med lidt olie.

Bages ved 210 gr ca. 25 min

Brødet er færdigt, hvis det runger hult, når man slår på det med en kniv.

Kan også puttes direkte i formen og sættes til koldhævning aftenen i forvejen – bages til din morgenmad.